top of page

Vie de tous les jours à "L'Appart"

Public·6 membres

Ossian - 2020 - Csak A Jot WORK- Őszintén mondom, még március-április tájékán sem gondoltam, hogy idáig fajulnak az események. A nyár is eléggé ellentmondásos volt, kezdtek a különböző vélemények életre kelni, például, hogy az egykori keleti blokk gyerekkori védőoltásai megóvnak minket, meg, hogy az egész járvány kamu, aztán most itt tartunk sajnos. Sokáig reménykedtünk az őszben, de mi csakis teljes értékű és totálisan biztonságos koncertekben gondolkozunk, ezért várjuk, hogy megoldódjon a helyzet.
Ossian - 2020 - Csak a jot- Csodálatos üzenetek érkeznek folyamatosan, azt kell mondanom, hogy kölcsönösen tartjuk egymásban a lelket a rajongókkal! Nem véletlenül használom a Barát kifejezést a posztjaimban. Igazán extrém kérések nincsenek, csak számtalan pozitív hozzászólás és mindenki várja, hogy újra találkozhassunk élőben. Ahogy minket, úgy az Ossiant szeretőket is megviselte az idei év, nekünk az ő figyelmük és szeretetük ad új erőt, inspirációt, remélem, hogy mi vissza tudunk ebből adni.


- Néha magam is meglepődöm, hogy szerényen ugyan, de azért terjed a hírünk a világban. Dél-amerikai Ossian blogokat találtam a neten, komplett diszkográfiákkal, mexikói rajongók többször jártak itthoni koncertjeinken, nemrégen egy orosz oldalon nemcsak az összes lemezünket, de jó minőségű koncertfelvételeinket is megtaláltam. (nevet) Visszatérve az elismerésekre, kellemes meglepetésként ért minket, nagyon örültünk neki! A kiadónk ismerte őket, mi most találkoztunk velük először.


- Miközben szenzációs a dalaitok fogadtatása, mondhatni tonnaszám fogynak a lemezeitek, a videóitok nézettsége az eget veri, a koncertezést tekintve 2020 a legsötétebb év is az Ossian történetében. Mint zenekarvezető, hogyan élted/éled meg ezt a kettősséget?


A zenekart a Pokolgép zenekarból még basszusgitárosként érkező énekes Paksi Endre és a gitáros Maróthy Zoltán alapította 1986-ban. Demó anyag készítése után az első koncertet 1986. július 13-án tartották Kovács T. Péter basszusgitárossal és Galántai Zsolt dobossal Budapesten, az Almássy téri Szabadidőközpontban.[1] Első nagylemezüket két évvel később Acélszív címmel jelentette meg a Magyar Hanglemezgyártó Vállalat (MHV). Az 1980-as évek végén és az 1990-es évek kezdetén a legnépszerűbb hazai heavy metal együttesek közé tartozott az Ossian. A Paksi/Maróthy szerzőpáros több rocker himnuszt is írt az évek során (például Acélszív, Sörivók, A rock katonái). Nem csak Magyarországon, de a határ menti magyarlakta területeken is nagy sikerrel koncerteztek.


A zenekar ebben a dalban visszább vett a Macskanadrágra jellemző, gyors skate punk tempóból, és egy lazulósabb, középtempós szerzeménnyel jelentkezett. A felvételt a budapesti Grenma Studióban rögzítették a készülő lemez többi dalával együtt, melyhez már csak az utolsó szövegeken dolgoznak a végső énekfelvételek előtt. Legutóbb 2009-ben jelent meg Macskanadrág lemez, a "Porból lettél porrá leszel" az EDGE Records gondozásában került forgalomba, így 11 év elteltével nagyon lelkesen készülnek a punk rockerek a friss korongra.


A "Csak a Jót" albumot nyitó címadó dal március elsején debütált szöveges videó kíséretében, ezt ennyi idő alatt már több, mint 330.000-en néztek meg, hatalmas népszerűségével a 11. legnézettebb magyar videó volt a megjelenést követően. Egy héttel később érkezett meg az új OSSIAN album első klipes dala - a hölgyeket Nőnap alkalmából köszöntötte a zenekar a "Követem vakon" című lírai balladával, mely már a második a tavalyi, már több, mint 2,6 milliós megtekintésnél járó "Gyönyörű Bolond" után, melyet a zenekar nőnapi ajándékként tett közzé. Ez az új dal is kifejezetten népszerű, hiszen 280.000-es megtekintés fölött jár. Harmadikként különleges, a zenekar tagjainak otthonában forgatott videoklippel futott be az "Aki előre néz" március végén, melyben a előzőekhez hasonlóan pozitív gondolatokkal teli dallal üzenték, hogy bár hiányzik a szabad világ, mindenkit arra buzdítanak, hogy ha csak tehetjük, maradjunk otthon, így is vigyázva szeretteinkre és a környezetünkben élőkre.


Az első dal premierjével egy időben indult el a zenekar honlapján, a ossian.hu címen az album előrendelése is, és a rajongók első egy hét alatti lelkesedése alapján a "Csak a Jót" már aranylemez volt, és továbbra is biztosan halad afelé, hogy megjelenés napjára már platinalemez legyen. A lemezborítót és a címadó dal szöveges videóját a 2019-es "A Reményhozó" borítójához hasonlóan a HammerWorld grafikusa, Devecz Ádám (Kalapács, Road, Depresszió, Moby Dick, stb.) készítette. 041b061a72


À propos

Bienvenue sur le groupe ! Vous pouvez contacter d'autres mem...
bottom of page