top of page

Vie de tous les jours à "L'Appart"

Public·6 membres

Yetenekli Eller: Ben Carson'ın Çocukluğundan Başkanlık Adaylığına Uzanan Yolculuğu

Yetenekli Eller: Ben Carson Hikayesi

Ben Carson, dünyanın en iyi beyin cerrahlarından biri olarak tanınan ve hayatı bir film ve bir kitaba konu olan bir kişidir. Ancak onun bu başarıya ulaşması kolay olmamıştır. Çocukluğunda yoksulluk, ırkçılık ve özgüven eksikliği ile mücadele eden Ben, annesinin desteği ve kendi çabası ile zorlukların üstesinden gelmiş ve imkansız görüneni başarmıştır. Bu yazıda, Ben Carson'ın sıradışı yaşam hikayesini ve insanlara nasıl ilham verdiğini anlatacağız.

Yetenekli Eller Ben Carson Hikay

Ben Carson'ın Çocukluğu ve Eğitimi

Ben Carson 1951 yılında Detroit'te doğdu. Babası bir fabrika işçisi, annesi ise ev hanımıydı. Ailesi çok fakirdi ve Ben küçük yaşta babasının kendilerini terk ettiğini öğrendi. Ben ve ağabeyi Curtis, anneleri Sonya ile birlikte çeşitli yerlerde yaşadılar. Ben okulda başarısız bir öğrenciydi ve arkadaşları tarafından zenci olduğu için sürekli dalga geçiliyordu. Kendisine güveni yoktu ve şiddete meyilli bir kişiliği vardı.

Ben'in hayatı annesinin aldığı bir kararla değişti. Sonya, okuma yazma bilmemesine rağmen çocuklarının eğitimine çok önem veriyordu. Onlara televizyon izlemeyi yasakladı ve her hafta iki kitap okumalarını ve özetlerini yazmalarını istedi. Ben başta bu duruma karşı çıksa da zamanla kitap okumayı sevmeye başladı. Kitaplar onun hayal gücünü geliştirdi ve yeni şeyler öğrenmesini sağladı. Okuldaki notları da iyileşmeye başladı ve sınıf arkadaşları tarafından saygı görmeye başladı.

Ben liseyi bitirdikten sonra Yale Üniversitesi'ne burslu olarak kabul edildi. Burada psikoloji bölümünü bitirdi ve daha sonra Michigan Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne girdi. Tıp eğitimi sırasında beyin cerrahisi alanına ilgi duydu ve Johns Hopkins Hastanesi'nde pediyatrik nöroşirürji uzmanlığı yapmaya başladı.

Ben Carson'ın Kariyeri ve Başarıları

Ben Carson 1984 yılında Johns Hopkins Hastanesi'nde pediyatrik nöroşirürji şefliğine atandı. Bu görevde 33 yaşındaydı ve bu alanda en genç şef unvanını aldı. Beyin cerrahisi alanında pek çok yenilikçi ve zorlu operasyona imza attı. Bunlardan bazıları şunlardır:

• 1987 yılında Almanya'da doğan siyam ikizlerini başlarından ayırarak bu alanda ilk başarılı operasyonu gerçekleştirdi.

• 1994 yılında Avustralya'da doğan siyam ikizlerini 22 saat süren bir operasyonla ayırarak dünyada ilk kez bu tür bir operasyonda her iki bebeği de yaşatmayı başardı.

• 2003 yılında Zambiya'da doğan siyam ikizlerini beyin sapından ayırarak bu alanda ilk kez başarı sağladı.

• Beyin tümörleri, epilepsi, hidrosefali gibi pek çok hastalığın tedavisinde yeni teknikler geliştirdi ve binlerce hastanın hayatını kurtardı.

Ben Carson beyin cerrahisi alanındaki çalışmalarıyla pek çok ödül ve onur aldı. Bunlardan bazıları şunlardır:

• 2001 yılında Library of Congress tarafından Yaşayan Efsane seçildi.

• 2006 yılında NAACP tarafından Spingarn Madalyası verildi.

• 2008 yılında ABD Başkanı George W. Bush tarafından Başkanlık Özgürlük Madalyası ile ödüllendirildi.

• 2010 yılında Ulusal Bilim Madalyası aldı.

Ben Carson'ın Mirası ve Etkisi

Ben Carson sadece bir beyin cerrahı olarak değil, aynı zamanda bir rol model ve bir lider olarak da tanınmaktadır. Özellikle Afrika kökenli Amerikalılara ilham veren ve onların potansiyellerini ortaya çıkarmalarına yardım eden bir kişidir. Kendisi de zorluklarla mücadele ettiği için gençlerin eğitimine ve kariyerine büyük önem vermektedir.

Ben Carson pek çok kitap yazmıştır. Bunlardan en bilineni Yetenekli Eller: Ben Carson Hikayesi adlı otobiyografisidir. Bu kitapta kendi hayat hikayesini anlatmakta ve okuyuculara cesaret vermektedir. Bu kitap 2009 yılında aynı adla filme de uyarlanmıştır.

Ben Carson ayrıca pek çok konuşma yapmıştır. Bunlardan en ünlüsü 2013 yılında Ulusal Kahvaltısı adlı etkinlikte yaptığı konuşmadır. Bu konuşmada ABD'nin siyasi, ekonomik ve sosyal sorunlarına değinmiş ve kendi görüşlerini dile getirmiştir.

madde durumu zayıf olan ve akademik olarak başarılı olan öğrencilere burs sağlamaktır. Bu vakıf bugüne kadar 6.700'den fazla öğrenciye burs vermiştir.

Ben Carson 2015 yılında Cumhuriyetçi Parti'den ABD başkanlığına aday olmuştur. Ancak 2016 yılında yarıştan çekilmiştir. Daha sonra Donald Trump'ın başkan seçilmesiyle birlikte Konut ve Kentsel Gelişim Bakanı olarak görev yapmıştır. Bu görevi 2021 yılına kadar sürdürmüştür.

Sonuç

Ben Carson, kenar mahalle çocuğundan tanınan beyin cerrahına uzanan sıradışı bir yaşam hikayesine sahiptir. Onun hikayesi, sevgi, iman ve sıkı çalışmanın görünürde imkansız olan engellerin üstesinden gelmeye yardımcı olduğunu göstermektedir. Ben Carson, günümüzün tüm gençleri için bir örnektir. Onun yetenekli elleri, sadece hayat kurtarmakla kalmamış, aynı zamanda hayat vermiştir.

Peki siz Ben Carson'ın hikayesini nasıl buldunuz? Sizce onun başarılarının sırrı nedir? Siz de hayallerinizi gerçekleştirmek için neler yapabilirsiniz? Bu soruların cevaplarını yorumlarda paylaşabilirsiniz. Ayrıca bu yazıyı beğendiyseniz, arkadaşlarınızla da paylaşmayı unutmayın. Teşekkürler!

Sıkça Sorulan Sorular

• Ben Carson hangi üniversitede okumuştur?

Ben Carson Yale Üniversitesi'nde psikoloji bölümünü bitirmiş ve daha sonra Michigan Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne girmiştir.

• Ben Carson hangi hastanede çalışmıştır?

Ben Carson Johns Hopkins Hastanesi'nde pediyatrik nöroşirürji şefliği yapmıştır.

• Ben Carson hangi kitabı yazmıştır?

Ben Carson Yetenekli Eller: Ben Carson Hikayesi adlı otobiyografisini yazmıştır.

• Ben Carson hangi filmde oynamıştır?

Ben Carson kendi hayat hikayesinin anlatıldığı Yetenekli Eller: Ben Carson Hikayesi adlı filmde kendisini Cuba Gooding Jr. canlandırmıştır.

• Ben Carson hangi siyasi partiden aday olmuştur?

Ben Carson Cumhuriyetçi Parti'den ABD başkanlığına aday olmuştur.

À propos

Bienvenue sur le groupe ! Vous pouvez contacter d'autres mem...
bottom of page